0

Б оксовият мач в тежка категория между Тайсън Фюри и Олександър Усик, който трябваше да излъчи абсолютен световен шампион, е пропаднал, след като преговорите между промоутърите не са стигнали до успех, съобщава "Ройтерс".

Промоутърът на Усик Александър Красюк потвърди новината пред телевизия Sky Sports.

Украинецът Усик, който притежава шампионските пояси на Световната боксова асоциация, Световната боксова организация и Международната боксова федерация, ще трябва да ги защитава срещу британеца Даниел Дюбоа, шампион на WBA.

Усик и Фюри се разбраха в края на миналата година за съвместен бой, след като британецът защити титлата си на Световния боксов съвет срещу Дерек Чисора.

Все още няма коментар от лагера на Фюри. Двете страни се бяха договорили за подялба на наградния фонд от мача в съотношение 70:30 в полза на Фюри, но удариха на камък по други условия за боя.

Също така се съобщава, че Олександър Усик вече е затворил тренировъчния си лагер, където се подготвяше за битката с Тайсън Фюри. В близко бъдеще украинският отбор ще се прегрупира и ще планира и подготви бой с първия в списъка претендент – Даниел Дюбоа.

По-рано мениджърът на украинския боксьор Егис Климас обяви за провала на битката между Усик и Фюри.

В нея трябваше да бъде определен първият безспорен шампион в тежка категория през 21 век. Последният носител на всички големи титли беше Ленъкс Люис, който победи Ивендър Холифийлд през 1999 г.

Източник: БТА