0

Б ившият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс Антъни Джошуа (Великобритания) победи финландеца Роберт Хелениус с нокаут в седемрундов двубой в английската столица Лондон, за да остане в ритъм за интригуващ сблъсък с американеца Дионтей Уайлдър през следващата година.

Хелениус, който замени британеца Дилиън Уайт за мача само преди няколко дни, издържа дори по-дълго от очакваното, но загуби от Джошуа.

Британецът изглеждаше нервен и скован в началото, а Хелениус, който се би във Финландия преди седмица, даваше вид, че е готов за победа.

След победата Антъни Джошуа излезе от ринга, без да каже нито дума и изблъска фенове, преди да се върне между въжетата.

Роберт Хелениус получи медицинска помощ и кислород преди да се изправи отново на крака.

„Знаех, че това ще се случи. Всички говореха за новия Ей Джей (Антъни Джошуа), за стария Ей Джей, а след два-три рунда тълпата стана нетърпелива“, каза промоутърът на Джошуа Еди Хърн пред BBC.
Нокаутът е 23-и в кариерата на Антъни Джошуа, който вече има актив от 26 победи и 3 загуби, но и първи от декември 2020 година, когато победи нашия Кубрат Пулев при защитата на световните си титли на WBA, IBO, IBF и WBO в Лондон. 

Джошуа по-късно загуби титлите след поражение от украинеца Олександър Усик през септември 2021-а.

„Антъни чака мачове с Уайлдър, Фюри, това е, което иска“, каза още Хърн, който разкри за плановете на британеца.

Джошуа отговори на критиците по време на краткото интервю на ринга с думите: „Поздравления за Роберт Хелениус, че участва в мача. Хората трябва да ме оставят на мира. Човекът е талант (за Тейлър), а аз трябваше да го проуча, защото смяната дойде много късно. 

Благодаря му, че спаси шоуто. Не искам да говоря много, но гърбът ми бе боли от това, че нося тежка категория.“