0

О лимпийският герой на Великобритания – плувецът Адам Пийти, се страхува, че е близо до прегаряне и трябва да преоткрие любовта си към плуването.

Трикратният олимпийски и осемкратен световен шампион призна отново, че изпитва сериозни психологически проблеми, които пречат на представянето му, пише „Сън“.

През миналата година той пропусна участие на европейското първенство заради контузия, а сега се отказа и от шампионата на Великобритания в Шефийлд.

„Както някои хора може би знаят, през последните няколко години се борих с психичното си здраве и мисля, че е важно да бъда честен за това.

Уморен съм, не съм себе си и не се наслаждавам на спорта, както правех през последното десетилетие. Някои може да го разпознаят като прегаряне. Просто знам, че през последните няколко години не съм имал отговорите. С помощ сега знам как мога да се справя с дисбаланса в живота си. Докато продължавам да тренирам, реших да се оттегля от Британското първенство по плуване следващия месец. Това е с единствената цел да постигнем възможно най-доброто представяне в Париж на олимпийските игри през 2024 г.“, призна самият Пийти.

„Сън“ припомня, че 28-годишният Адам миналия август се раздели с партньорката си Ейри Мънро, която е майка на двугодишния му син Джордж.

Осемгодишната непобедима аура на Пийти пострада миналата година и той си тръгна с празни ръце от Игрите на Британската общност в Бирмингам след сезон, прекъснат от контузия на крака.

Въпреки че ще пропусне шампионата на Великобритания, националните селекционери все още могат да му дадат място на световното първенство в Япония през юли по свое усмотрение.