0

И спанският тенисист Рафаел Надал стигна до полуфинала в Уимбълдън след победа в 5 сета над Тейлър Фриц, но намекна, че не е сигурно дали ще излезе срещу Ник Кириос в следващия мач, който е в петък.

Той че ще вземе решението днес, след като премине преглед и се консултира с лекарите, които трябваше да му дадат болкоуспокояващи по време на мача за болката в областта на стомаха.

„Интересното е, че кракът не ме е притеснявал на Уимбълдън или поне успях да играя без ограничения в този смисъл“, призна Надал.

Рафа се измъчи по време на епичната си победа в пет сета със „супер тайбрек“ над Тейлър Фриц с 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4), той призна, че  няколко пъти по време на мача е мислил за възможността да хвърли кърпата поради болката в корема, която му попречи да сервира правилно и го принуди да направи прекъсване. 

Тв камерите дори заснеха как баща му с жест го приканва да спира мача.

„Не е лесно да напуснеш с отказване Централния корт на Уимбълдън“, каза световният номер две, който ще изчака преглед, за да разбере степента на контузията и дали ще бъде готов да се изправи срещу Ник Кириос на полуфиналите в петък.

Рафа разясни, че е обмислял сериозно дали да се откаже между първия и третия сет. „Започнах много добре, но след 3-1 в моя полза започнах да усещам болката при сервиране“, призна той. 

„Това е проблем, който влача от седмица и всъщност по време на тренировка не съм пробвал подаването от страх да не възпроизведа болката“, добави Надал. „Но аз съм горд, че бях на ниво в тези условия. По време на турнира мисля, че играх на много високо ниво и да победя играч като Фриц без сервис, мисля, че е сериозно постижение“, продължи Рафа, като уточни, че усеща „камшичен удар“ в областта на стомаха при сервис.

„Очевидно нещо не е както трябва и трябва да определя докъде мога да стигна при тези условия. Достигането до полуфиналите на Уимбълдън е много важно, но здравето е преди всичко."