0

Б омбеният мегатрансфер, който разтърсва основите на НБА, подготвят Бруклин Нетс и Лос Анджелис Лейкърс – двата популярни клуба от Източното и Западното крайбрежие на САЩ вече преговарят за размяната на Кайри Ървинг с Ръсел Уестбрук.

Което може да вдигне до 1,8 милиарда долара сумата на сделките за 8 играчи в последните 2 дни, отбелязва „Марка“.

След поредно фиаско в последните плейофи, където паднаха в първия кръг, Бруклин Нетс изглеждат готови да се впуснат в трансферна въртележка, свързана с две от техните мегазвезди -  Кайри Ървинг и Кевин Дюрант. Преди няколко дни пойнтгардът се възползва от клаузата си за подновяване за един сезон за 37 милиона долара. А няколко часа по-късно нападателят изрази пред франчайза желанието си да бъде трансфериран.

Към днешна дата и двамата все още са част от отбора на Нетс, но изглежда ясно, че желанието им е да не останат там през следващия сезон. 

Според информация от Крис Хейнс от Yahoo Sports, Лейкърс и Нетс вече са започнали кръг от преговори, за да се опитат да извършат мега трансфер: „Лейкърс и Нетс са активно включени в дискусии, които ще пратят Уестбрук в Бруклин срещу Кайри Ървинг“, казаха източници от лигата пред Yahoo Sports.

„Има осезаем оптимизъм, че може да бъде постигнато споразумение между двете страни на този пазар, но някои пречки остават“, казаха същите тези източници. 

Една от тях е предложеният от Нетс Джо Харис, който се възстановява от операция на левия глезен, и 38,6 милиона долара, които му се полагат през следващите две години, да бъдат включени в проекта за обезщетение. Лейкърс не искат Харис и искат Сет Къри като част от сделката.

В играта се включи и ЛеБрон Джеймс, който е в контакт с Кайри Ървинг, с когото се засякоха в Кавалиърс, където спечелиха и шампионски пръстени през 2016 г.

Що се отнася до Кевин Дюрант, през последните дни Маями Хийт, Финикс Сънс и Торонто Раптърс, наред с други, бяха намесени като бъдещата дестинация на нападателя. Те имат марж в тавана на заплатите си, за да се изправят пред мега заплатата, която "Дюрантула“ трябва да получи през следващите четири сезона: 44,1 милиона през 2022/23, 47,1 през 2023-24, 51,1 през 2024-25 и 54, 7 през 2025-26. 

Дюрант би искал да се присъедини към Кайл Лоури, Джими Бътлър и Бам Адебайо в Маями, но това би затруднило търговията с Нетс, които биха пожелали някой от тях в сделката.