0

С ребърната медалистка от олимпийските игри в Париж Боряна Калейн разкри каква е цената на този успех. Тя гостува в NOVA, за да разкаже за трудния път, който е извървяла.

„Много е хубаво, това са емоции, които ще ме държат може би до края на живота ми. 18 години вече тренирам, още от тогава имах мечта да бъда олимпийска медалистка, не мога да опиша емоциите си. Свършвайки съчетанието на лента, имаше две секунди, в които си даваш равносметка, че си направил всичко, което си можел и никога няма да върнеш този момент. Никога няма да се върне този момент, но ще го помня винаги“, сподели Боряна Калейн, която бе наречена от Илияна Раева Кралицата на олимпиадата.

Олимпийската медалистка обаче все още не е взела категорично решение за бъдещето си.

„Нашите треньори ни участ да бъдем истински личности, как да се борим до края и да не се предаваме, независимо какво ни се случва. Така че, освен да им благодарим, че са били добрият пример за нас, че са били зад нас, че са ни побутвали по пътя нагоре и са ни помагали“, добави още Калейн.  

Възпитаничката на Марияна Памукова записа второ участие на олимпиада след Токио 2020, където се нареди пета. Калейн донесе втори медал за България в историята в индивидуална надпревара при жените след среброто на Адриана Дунавска от Сеул 1988.

„Много съм щастлива, че мога да бъда добрият пример за тези деца“, добави гимнастичката.

„Сега ще имам малко почивка, ще бъда с близките си хора, ще отида на море като нормалните хора, ние сме нормални хора, но календарът ни е много плътен“, каза още Калейн.