0

Б остън тресна Индиана със 114:111 във финалния плейоф на Източната конференция на НБА. С успеха Селтикс поведе с 3:0 в серията и е само на победа от класиране за мача за титлата. Джру Холидей донесе успеха на Бостън с ключова тройка в края и борба в последните секунди на редовното време.

Джейсън Тейтъм записа 36 точки, 10 борби и 8 асистенции, Джейлън Браун добави 24 точки, а Ал Хорфорд вкара рекордните в кариерата си седем тройки и завърши с 23 точки за Бостън. Андрю Нембхард реализира рекордните в кариерата си 32 точки и добави 9 асистенции, а Ти Джей Макконъл завърши с 23 точки за тима на Индиана, който допусна първа загуба у дома в последните си седем плейофни мача. 

Звездата на Индиана Тайрийс Халибъртън пропусна мача, след като в предишната срещат получи травма в бедрото. Бостън изоставаше с пет точки, преди Хорфорд да намали с тройка, а след това Холидей да изведе тима в резултата с кош от зоната за три точки за 112:111 38.9 секунди преди края.

Индиана имаше последната дума в мача, но Холидей овладя топката 3.3 секунди преди сирената, беше фаулиран и реализира два наказателни удара, за да осигури победата на Бостън. Четвъртият мач от серията е отново в Индианаполис в понеделник.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX