0

Т ервел и Кубрат Пулеви са по-тежки от съперниците си преди галата в Ингълууд, Калифорния, която ще се проведе рано сутринта в неделя българско време. Тервел е в главния мач на събитието, организирано от компанията Трилър, а негов съперник е трикратният световен шампион Сергей Ковальов. Българинът, който е с 16 победи (13 с нокаут), тежи 89,6 кг, а руснакът е с половин килограм по-лек. Мачът между двамата ще е в 10 рунда и ще е дебют за Ковальов в полутежка категория. Трошача, който е с 34 победи (29 с нокаут), 4 загуби и 1 равенство, се надява да стане шампион отново, след като три пъти печели титли в долната лека тежка категория.

 

 

В предпоследния мач от галата Кубрат Пулев (28-2) излиза срещу Джери Форест (26-4-2) в първия си боксов мач от декември 2020 г., когато загуби от Антъни Джошуа двубоя за световните титли в тежка категория. Кобрата тежи 112.7 кг, а съперникът му е 105.7 кг. Пулев заяви няколко пъти, че целта му е да стигне до трети мач за титлите и този път да го спечели.

 

 

Кобрата каза, че за разлика от предишни мачове, този път е направил пълноценна подготовка. 

„Това е първият мач от Богдан Дину през 2019 насам, в който успявам да се подготвя както трябва. За последните си мачове не успях, за мача с Антъни Джошуа имах време, но бях болен от коронавирус, което повлия“, заяви Пулев пред „Спортна джунгла“.

Той вярва, че Тервел може да победи Ковальов и да обърка плановете му. По думите на Кубрат, руснакът не е в най-добрата си форма и дори е бил нокаутиран по време на спаринг.

„Смятам, че сега му е шансът, сега е моментът – достатъчно опитен е. Сега е момента, в който той да победи, защото Ковальов не е в най-добрата си форма видимо, поне аз така го разчитам. Отделно имаме информация от негови спаринг партньори. Единият от спаринг партньорите му го е нокаутирал, което все пак доказва, че той не е в най-добрата си форма. Голямо име, много опитен боксьор, техничен, бърз, разнообразен, бивш световен шампион, но аз не мисля, че ще успее да се върне така, както на него му се иска, особено когато трябва да се изправи срещу брат ми. Надявам се и вярвам наистина, че брат ми може да му пресече пътя. Брат ми е доста по-свеж, по-мотивиран. Очакваме победа“, допълни Кобрата.