0

П етър Мицин остана на осмо място във финала на 200 метра бътърфлай на Европейското първенство по плуване в Отопени, Румъния. Българинът даде време от 1:54,02 минута, като това бе малко по-слабо постижение от представянето му в полуфинала и остана на малко повече от 2 секунди зад националния рекорд на Антъни Иванов.

Европейски шампион стана швейцарецът Ное Понти, който завърши с 1:49,71 минута. Сребърния медал спечели италианецът Алберто Рацети, който остана на 39 стотни зад шампиона, а за бронза се пребори унгарецът Ричард Мартон с 1:52,12 минута.

"Резултатът е задоволителен. Но последните метри бяха много трудни, умората си каза думата. Трябва да работим още върху обръщанията и подводното плуване. За мен бе предизвикателство да се изправя срещу едни от най-добрите плувци не само в Европа, но и в света. Аз нямам толкова опит, колкото останалите. Мисля, че това е дисциплината, на която искам да се състезавам. Ще участвам на Световното първенство в Доха", коментира Мицин пред БНТ веднага след финала си. 

Преди него Габриела Георгиева отпадна на полуфиналите на 100 метра гръб. Тя финишира за 59,63 секунди, което й отреди 16-о място.

Георгиева не успя да доближи националния рекорд от 58,58 секунди, който постави в Бургас в края на миналия месец.  

Габриела Георгиева вече изпълни голямата си цел на шампионата в Румъния, след като вчера плува финал на 200 метра гръб, където завърши на осма позиция.