0

Е вропейската шампионка до 18 г. Денислава Глушкова се класира за втория кръг на турнира от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това е първи от трите поредни турнира там с награден фонд от по 25 хиляди долара. Надпреварата носи точки за ранглиста на WTA. Турнирите в Санта Марина ще продължат до 23 октомври. Състезателката на СК "ДЕМА" отстрани румънката Андрея Присакариу с 1:6, 6:4, 6:1 след почти три часа игра на кортовете в комплекса "Санта Марина".

18-годишната софиянка стартира лошо с изоставане от 0:5, но постепенно стабилизира играта си и успя да стигне до обрат, след като спечели осем от последните девет гейма в мача. 

15-годишната квалификантка Росица Денчева също беше близо до успех в първия кръг. Тийнейджърката, която дебютира в състезание от веригата на световната федерация ITF, пропиля аванс от сет и 4:2 гейма във втория и загуби от Кристина Дину (Румъния) с 6:2, 5:7, 2:6 след малко повече от два часа игра. 

Други три представителки на домакините, участващи с "уайлд кард", допуснаха поражения. Държавната шампионка на открито през този сезон Зиновия Ванева падна от Люси Нгуйен Тан (Франция) с 1:6, 1:6. Йоана Константинова беше елиминирана от Ана Броган (Великобритания) след 0:6, 2:6, а Елизара Янева загуби от София Шапатава (Грузия) с 2:6, 3:6.   
Последната от българките на единично Гергана Топалова започва днес срещу Илона Гиороайе (Румъния). 
В надпреварата на двойки Топалова и Илай Йорук (Турция) се класираха за четвъртфиналите след успех над получилите "уайлд кард" Йоана Константинова и Даря Лопатецка (Украйна) с 6:3, 4:6, 10-7.