0

Първата ракета в тениса ни при дамите Виктория Томова излетя нагоре в новата ранглиста, която излиза в навечерието на US Open. След като преди дни спечели в Чикаго първата си титла от категория WTA 125 българката се изкачи до 82-ата позиция. Софиянката ще участва тази седмица на Откритото първенство на САЩ. В първия кръг във вторник Виктория ще се изправи срещу американката Пейтън Стърнс.

Изабелла Шиникова изкачи цели 24 места до  номер 270. Гергана Топалова прогресира с три позиции до №293.

В първите 500 от българките са още Денислава Глушкова (№453) и Лиа Каратанчева (№497). На върха няма размествания. Води Ига Швьонтек, следвана от Арина Сабаленка и Джесика Пегула.

При мъжете Григор Димитров за трета поредна седмица е 19-и в света. Той е поставен под същия номер в схемата в Ню Йорк и във вторник ще стартира с двубой срещу словашкия левичар Алекс Молчан, който е №115 в класацията на АТР. Адриан Андреев и Димитър Кузманов, който отпаднаха в квалификациите на US Open, изкачиха по две места и са съответно 190-и и 191-и. В челото продължава да води Карлос Алкарас пред Новак Джокович и Даниил Медведев.