0

С ветовната номер 1 Ига Швьонтек отпадна още в осминафиналите на турнира от сериите WTA 1000 в Торонто, след като загуби от бразилката Беатрис Хадад Мая с 4:6, 6:3, 5:7. 

Швьонтек търсеше своята 50-та победа от началото на сезона, както и 24-та поредна на ниво Мастърс 1000, но бе спряна от Хадад Мая след тричасова битка.

"В началото ми беше трудно да намеря ритъма на игра, може би защото тя играе с лява ръка и ми беше трудно да се наглася към сервиса ѝ. Щях да се справя без вятъра, но условията бяха доста луди", сподели полякинята след поражението. 

"Наясно съм какви грешки направих в третия сет, така че знам върху какво трябва да работя и какво трябва да подобря за следващия турнир", допълни полякинята.

В друг мач от третия кръг на надпреварата американката Коко Гоф преодоля 15 двойни грешки, за да победи Арина Сабаленка от Беларус със 7:5, 4:6, 7:6(4). Сабаленка не остана по-назад от своята опонентка и направи цели 18 двойни грешки.
За 18-годишната Гоф предстои сблъсък със Симона Халеп, която победи швейцарката Жил Тайхман в два сета, по-рано в турнира.

На мъжкия мастърс в Монреал австралиецът Ник Кириос продължи с отличните си изяви в последните седмици, след като разби сънародника си Алекс де Минор с 6:2, 6:3 в мач от третия кръг. Кириос, който достигна финала на "Уимбълдън" и след това спечели титлата във Вашингтон (АТР 500), победи световния номер 1 Даниил Медведев в предишния си мач, а тази нощ нямаше проблеми срещу намиращия се в добра форма Де Минор. "Демона" отстрани номер едно ракета на България Григор Димитров в предишния си двубой.

Кириос имаше нужда от едва 64 минути за успеха, който му осигурява влизане в топ 30 на световната ранглиста от следващата седмица и съответно място сред поставените в Откритото първенство на САЩ, което започва на 29 август.

"Това беше целта ми, за да не се налага да играя с някой от тенис боговете в първия кръг", коментира австралиецът. 

"Днес беше тежък мач, много беше заложено на карта, но съм доволен от представянето си. След победата над Медведев увереността ми е много висока", допълни той.

В четвъртфиналите Кириос, който има 15 победи в последните си 16 мача, ще срещне поляка Хуберт Хуркач. 

Французинът Гаел Монфис напусна турнира с контузия, отказвайки се от двубоя си с британеца Джак Дрейпър при резултат 2:6, 2:0.

За четвъртфиналите се класираха още Каспер Рууд, Феликс Оже-Алиасим, Дан Еванс, Томи Поли и Пабло Кареньо Буста.