0

В олейболният Фенербахче се подсили не с един, не с двама, а с цели трима българи. 

Шампионът на Турция при жените - Фенербахче Опет (Истанбул), представи официално бившите български националки Христина Вучкова и Елица Василева. 

За Вучкова това е завръщане в гранда от южната ни съседка, с който спечели титлата преди година. През изминалия сезон 32-годишната волейболистка бе част от американския Омаха Суперновас, с който вдигна трофея в новосформираната Професионална лига. 

Това ще е седми сезон за българската състезателка в южната ни съседка. Играла е и за отборите на Нилюфер Беледийе, Галатасарай (Истанбул), THY и ПТТ Спор.  

Елица Василева пък за втори път ще играе в Турция - след 2014/2015, когато бе част от Вакъфбанк (Истанбул), с който печели редовния сезон и завърши с бронза в Шампионската лига.

Бившата капитанка на националките се завръща на терена след двегодишно отсъствие заради майчинство. Последно Елица игра за руския Динамо (Москва), с който завърши с бронза в Суперлигата. 

Мъжкият тим на Фенербахче, който остана втори миналия шамипонат, също взе българин. Тимът представи официално национала Денис Карягин.

"Добре дошъл в нашето семейство, Денис Карягин", написаха от Фенербахче. 

През изминалия сезон той носи екипите на френския Спейсърс (Тулуза) и руския Локомотив (Новосибирск) под ръководството на бившия национален селекционер Пламен Константинов. 

Старши треньор на “фенерите” и през новия сезон ще бъде Керем Ерйълмаз, а отборът ще играе в Шампионската лига.