0

Б ългария взе аванс от 2:0 победи срещу Парагвай след първия ден на плейофа от Световна група II на Купа "Дейвис" - неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже.

Във втория сингъл днес в столичната зала "София" Александър Лазаров надделя с 6:4, 6:1 над първата ракета на съперника Даниел Вайехо, полуфиналист на Откритото първенство на Австралия при юношите от края на януари. 
Лазаров пропиля ранен аванс от 4:1 срещу 17-годишния Вайехо, но все пак взе първия сет с втори пробив в десетия гейм. 

Софиянецът продължи серията си на четири поредни гейма и поведе с 2:0 във втората част. Парагваецът върна брейка за 1:2, но след това отново загуби подаването си и до края Лазаров не даде гейм на съперника, за да триумфира след 67 минути игра.

Преди това лидерът на българския състав Димитър Кузманов записа рекордна 21-а победа на сингъл за България в купа "Дейвис" след 7:6(5), 6:0 над втората ракета на гостите Ернандо Хосе Ескура, с което даде преднина в резултата на домакините. 

Така момчетата на капитана Валентин Димов се нуждаят от още един успех в оставащите три мача утре - два на сингъл и един на двойки, за да си осигурят крайната победа в срещата, а с това и класиране в основната фаза на надпреварата в Световна група II през септември.