0

Б ългария разгроми с 30:7 Сърбия в мач от Група С на Европейската ръгби конференция, игран на Националния стадион „Васил Левски“.

За селекцията, водена от френския треньор Ромен Балмис, това беше втора победа от два мача в потока, след като през октомври миналата година се разправи с 40:24 срещу Турция у дома. Така „лъвовете“ оглавиха класирането пред отбора на Молдова, който също е с два успеха. Двата отбора се срещат на 4 май, като победителят ще играе квалификация за изкачване във втората по сила дивизия, а нашите са гости.

Българските национали, които вече са в серия от пет поредни победи на родна земя, доминираха срещу сърбите още от самото начало на мача и до полувремето се сдобиха с преднина от 27:0. „Лъвовете“ направиха цели четири есета през първата част, с което получиха и бонус точка за генералното класиране, извела ги на първото място в група С.

„Ще работим и ще анализираме защо през второто полувреме отбелязахме само три точки. Тримата ни дебютанти се справиха добре, а играха под напрежение. Говорихме с треньора на нашите сръбски приятели и ще анализираме мача с Молдова както всеки отделен. Ще сме максимално подготвени”, заяви Балмис пред БНТ 3.

Изразителната победа е едва втора за България срещу западните ни съседи в 8 двубоя, като за последно спечелихме на Турнира на мира в Стара Загора през 1986 г.