0

Б ългаринът Кристиян Василев спечели бронзов медал на скиф (мъже) на европейското първенство по гребане, което се провежда в Мюнхен. 
30-годишният Василев финишира с време 7:16,37 мин., като изостана на 1,65 секунди от победителя във финалната серия Мелвин Твелаар (Нидерландия).

Твелаар водеше люта битка за титлата със Стефанос Дускос (Гърция) и в крайна сметка спечели с време 7:14,72 мин., изпреварвайки с 0,65 противника си. 

Българинът Кристиян Василев стартира добре, а след 1000-ия метър изостана на 5-о място, но в последните 500 метра отново вдигна темпото и приключи с бронзовия медал.

Сезонът продължава да бъде успешен за Василев, който през май в Белград се нареди 5-и във финал А на скиф в старта от Световната купа. На Олимпийските игри през 2016-а година в Рио де Жанейро Василев участва на двойка (скул).

Другият българин, който трябваше да се състезава във финал днес, Лазар Пенев на скиф (лека категория), не стартира и така в протокола остава 6-и.

Десислава Ангелова пък спечели финал Б на скиф, така тя приключва 7-а в крайното класиране. Времето й е 8:21,54 минути, с което тя изпревари категорично конкуренцията. След нея се нареди Ленка Антосова (Чехия), изостанала на 3,94 секунди.