0

Б ългария вече има своя първи медал от световното по бокс в Истанбул. Отличието си осигури Севда Асенова. Опитната ни националка в категория до 48 килограма се класира за полуфиналите на шампионата на планетата в Турция. 
Тя изигра прекрасен мач с украинката Хана Охота и се поздрави с успех след 3:2 съдийски гласа.
По този начин българката си осигури минимум бронзово отличие от първенството. За място на финал, в сряда тя ще се изправи срещу Алуа Балкибекова от Казахстан.

Успехът над Охота донесе на Асенова жадуваното първо отличие от световно първенство. Достигането до полуфиналите е най-големият успех на българката в досегашната й кариера на шампионати на планетата. Досега тя имаше европейска титла от София 2016, както и три сребърни отличия от първенства на Стария континент. 

Напред в Истанбул продължава и Станимира Петрова. Тя се класира за четвъртфинала в категория до 54 кг след категорична победа  полякинята Виктория Рогалинска. За място на полуфиналите и спечелване на минимум бронз Станимира Петрова ще боксира тази вечер с представителката на домакините от Турция от Хатиче Акбас.