0

Ю лияна Янева спечели бронзов медал в категория до 72 кг жени от европейското първенство по борба, с което броят на отличия за националите нарасна на седем. При мъжете бронз взеха Назарян, Амаев и Милов, при жените преди днешния ден на трето място завършиха Мими Христова и Миглена Селишка.

По-рано през деня Евелина Николова взе сребро в кат. до 57 кг.

Янева взе третото място в категория до 72 кг без борба, след като нейната съперничка Анастасия Алпейева от Украйна се контузи.

"Съжалявам, че схватката не се проведе, но това са неща, които не зависят от мен и ги има в спорта. Пожелавам бързо възстановяване на съперничката ми", заяви Янева.

"През тази година европейското първенство бе много силно, дори в неолимпийските категории.

Беше намерен добър баланс на състезателите на всички килограми. Аз лично допуснах малка грешка и направих някои неща не както трябва. 

В последните две седмици обаче бях много болна и това ми бяха моментните възможности. С треньора ми дори обсъждахме дали да се боря и в крайна сметка решихме, че това е нужен опит".

Янева смени категорията за този турнир, но ще се завърне в олимпийската до 68 кг за турнира "Дан Колов – Никола Петров", който е през следващия месец.

"Гледаме да участваме на всяко състезание, въпреки че специално за това бяхме на кантар. Опитът обаче надделя. Конкуренцията ражда шампиони, а тя вече е показала на какво е способна на 68 кг", заяви нейният треньор Серафим Бързаков.

Източник: БТА