0

Б ългарският вратар Александър Георгиев, който е руски национал, отрази 25 изстрела в своя 15-и мач без допуснат гол в първенството на НХЛ. 

Тимът му Колорадо пък се справи с категоричното 3:0 с Лас Вегас и събира 57 точки, с което се доближава на 1 от Уинипег, който е пред тях в Централната дивизия.

Валери Ничушкин вкара два гола за победата, а Логан O'Конър също се разписа, а Мико Рантанен се отличи с две асистенции за успеха. 

Центърът на домакините Нейтън Маккинън също подаде за един гол, за да изравни постижение на Джо Сакич по поредни мачове със записани точки.

Лас Вегас, които са шампиони от миналата година, продължават да изпитват сериозни трудности, след като претърпяха шесто поражение в последните си осем мача. 

Далас Старс размаза със 7:2 Минесота и събра 53 точки на 3-о място Централната дивизия. 

Филаделфия Флайърс спечели с 3:2 след дузпи у дома над Монтреал, като Шон Кютюрие вкара единствения наказателен удар след края на продължението. 

За Филаделфия това е трета победа в последните 10 мача и с 48 точки се нареждат на 3-o място в Столичната дивизия. Монреал е на 6-о място в Атлантическата с 40 точки.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:

Филаделфия – Монреал                    3:2 след дузпи

Далас – Минесота                        7:2

Колорадо – Лас Вегас                    3:0

Лидери в отделните дивизии

Източна конференция

Атлантическа дивизия: Бостън 56 точки, Флорида 54, Торонто 49

Столична дивизия: Ню Йорк Рейнджърс 54, Каролина 49, Филаделфия 48

Западна конференция

Централна дивизия: Уинипег 58, Колорадо 57, Далас 53

Тихоокеанска дивизия: Ванкувър 57, Лас Вегас 51, Лос Анджелис 47

Източник: БТА