0

Б ългарските гребци спечелиха 9 комплекта медали от силната международна регата в Блед (Словения).

Новосформираният екипаж от националния селекционер Румяна Нейкова – Борис Йотов и Марио Симеонов, се окичи със златен и сребърен медал на двойка скул. В първото състезание те бяха победени единствено от легендарните братя Мартин и Валент Синкович. Във втората гонка обаче двукратните олимпийски шампиони от Хърватия не участваха и гребците от ЦСКА и Оливет победиха безпроблемно. Двойката без кърмчия мъже в състав Цветомир Малинов/Иван Янкулов също стигна до две отличия. В първия ден състезателите на ЦСКА станаха трети, а след това по-малко от секунда ги раздели от първото място и взеха среброто.

Йотов и Симеонов се наредиха до легендарните Синкович.

 Йотов и Симеонов се наредиха до легендарните Синкович.
Фейсбук

При юношите старша възраст Илиян Стоилов и Йоан Иванов финишираха втори на двойка скул. В младшата възраст пък скифьорът на Армеец Максим Атанасов завърши два пъти трети. Един от най-големите ни млади таланти в гребането - Румяна Стоянова, се окичи със сребро още в първата си международна надпревара.

Румяна Стоянова (вдясно) спечели медал още в първото си международно състезание.

 Румяна Стоянова (вдясно) спечели медал още в първото си международно състезание.
Фейсбук

Представителката на Армеец се състезаваше в по-горната възрастова група, но въпреки това загатна за огромния си потенциал и бе изпреварена единствено от лодката на Австрия. Отличията за нашите бяха оформени от Яна Димчева и Михаела Методиева, които спечелиха бронзов медал на двойка скул, също в младшата възраст. Общо 23 родни гребци взеха участие в 66-ата регата на езерото в словенския курортен град.