0

П редставянето на България на "Уимбълдън" ще продължи в турнира за девойки и юноши. Талантливата състезателка на СК "ДЕМА" Денислава Глушкова ще играе срещу осмата поставена в основната схема американка Кавия Лопес. Срещата от първия кръг ще се състои в неделя, съобщиха от Българската федерация по тенис.

За 18-годишната Глушкова това ще бъде дебют на Откритото първенство на Великобритания. Двете с Лопес не са се срещали до момента. При успех на старта, във втория кръг българката ще се изправи срещу японката Хаю Киношита или тенисистка, преминала през квалификациите. Глушкова ще играе в тандем именно с Киношита в надпреварата на двойки в Лондон.

За Денислава Глушкова това ще бъде трето участие на турнир от Големия шлем при девойките, като до този момент записа поне по един успех в основната схема. На Откритото първенство на Австралия българката беше спряна в третия кръг от бъдещата шампионка Петра Марчинко от Хърватия, докато на "Ролан Гаро" Глушкова загуби във втория кръг от швейцарката Селин Наеф.