0

С олена глоба отнесе центърът на Филаделфия Жоел Ембийд. Той ще трябва да плати 15 000 долара заради критики към съдийството на мач номер 4 от първия кръг на плейофите в НБА между неговия отбор и Торонто. Eмбийд отправи своите критики и забележки пред журналистите след мача, който завърши 110:102 за Торонто в зала "Scotiabank Arena". 
За първи път в серията Раптърс получиха повече наказателни удари от Филаделфия, като реализираха 28 от 35 опита. За Филаделфия бяха отсъдени 25 наказателни удара, 21 от които те превърнаха в точни изпълнения. В този мач обаче канадският тим успя да се спаси от ранно отпадане след четири мача едва. А след това Торонто спечели още един мач и сега серията е с баланс 3-2 за Филаделфия.

"Ще последвам собствения си съвет, който давам и няма да се оплаквам. Ако искат да дават фаулове или искат да обяснят, че в действителност няма такива, ние сме длъжни да ги принудим да пускат повече реални физически сблъсъци. Но ми харесва какво стана в края на мача. Те (съдиите) свършиха страхотна работа. Възхищавам се на действията им. Аз през цялото време имах чувството, че имат една задача, с която са дошли тук. И си я изпълниха. Поздравления за тях тази вечер", каза камерунският център, иронизирайки реферите.

Той завърщи тази среща с 21 точки, както и със 7 от 9 опита от наказателната линия, а когато напускаше игрището, ръкопляскаше иронично на реферите. Всичко това, както и иронията при изказването, му донесе глобата. Същата глоба отнесе и треньорът на Мемфис Гризлис - Тайлър Дженкинс. Той ще се бръкне дълбоко заради същото обвинение - критики към съдиите на мач номер 4 от тяхната серия срещу Минесота.