0

О лимпийската шампионка с ансамбъла от Токио 2020 Лаура Траатс ще участва в бенефиса на Златните момичета на 16 декември, увериха от федерацията. Грацията претърпя операция в Швейцария и ще остане на рехабилитация там, но ще се завърне в София ден преди голямото събитие. 

Лаура имаше тежка контузия на врата - дискова херния, заради която ансамбълът ни пропусна световното първенство в Япония. Операцията й е продължила три часа и е преминала успешнo, съобщиха още от федерацията. Интервенцията е извършена от д-р Джон Дъф, който след това е провел разговор с д-р Мариела Сиракова, дългогодишен доктор на националния отбор. Именно Сиракова, която в момента работи в швейцарска клиника, ще проведе рехабилитацията на грацията ни.

 

"Във връзка с многобройните ви въпроси дали Лаура ще присъства на бенефиса, бихме искали да ви уведомим, че е предвидено Лаура да участва.


Разбира се, всички ние й желаем първо бързо да се възстанови. Предвидено е нейното участие след рехабилитацията й, която ще се провежда в швейцарска клиника, в която работи д-р Сиракова, дългогодишен лекар на националния ни отбор. Ако всичко върви добре, както се очаква, е планувано Лаура да се прибере ден преди бенефиса!
Дотогава желаем успешно възстановяване на нашата невероятна олимпийска шампионка!
Обичаме те, Лаура! Бързо възстановяване!“, написаха от БФХГ.