0

Ч ерноморец се наложи над Левски със 72:70 в последен приятелски мач на двата отбора преди началото на сезона в Националната баскетболна лига. Проверката се изигра в зала "Триадица".

Кампанията на “сините” започва с мача за Суперкупата на България, който ще се проведе в неделя от 18:00 часа в “Арена Ботевград. В него Левски, който е носителят на Купата на България, ще се изправи срещу шампиона в НБЛ – Балкан.

"При всички случаи имаше повече позитиви в мача", коментира след проверката старши треньорът на Левски Димитър Ангелов.

"Ние все още не сме в състоянието, в което трябва да сме, така че надграждаме и се надявам да сме ОК в неделя. Определено не сме готови, но програмата е такава. Американските състезатели не успяха да пристигнат навреме, закъсняхме малко с подготовката, но ние ще се борим и искаме да спечелим", заяви той по повод мача за Суперкупата.

Доволен от контролата остана и треньорът на Черноморец Васил Евтимов: „Двата отбора изглеждаха с една идея по-добре от преди седмица. Твърде рано е да се правят анализи. Нито един от отборите не е в оптимална форма. И двата отбора започнаха подготовка много късно. На този етап ми е трудно да направя анализ на мача. Полезна контрола, защото искам да играем мачове. След 9, 10 дни имаме мач в Европа. На този етап не мога да кажа дали сме готови или не. Трудна задача. Времето е срещу нас.

Утре ще играем още един мач срещу ЦСКА. Надявам се да играем по-добре с всеки мач. Лошото е, че преди европейския турнир имаме само още една контролна среща. Като се върнем от Финландия направо почваме с мач срещу Стара Загора", коментира наставникът.