0

Б аскетболният Черноморец ознаменува откриването на новата „Арена Бургас“ с победа в плейофната серия срещу Рилски спортист от НБЛ. Бургазлии спечелиха с 84:70 (18:25, 24:12, 20:19, 22:14) и поведоха с 2-1 победи пред почти 5000 зрители в новото съоръжение.

Играе се до три успеха от пет възможни срещи, а домакин на следващата отново ще бъде Черноморец на 20 май (събота). При необходимост от пети двубой, той ще се проведе на 23 май в Самоков.

Преди началото на мача залата бе официално открита. На церемонията присъстваха президентът Румен Радев, министърът на младежта и спорта Весела Лечева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, областният управител Мария Нейкова и кметът Димитър Николов. 

Черноморец откри "Арена Бургас" с победа над Рилски спортист
баскетбол баскетбол баскетбол
22

На почивката пък Черноморец откри своята Стена на славата, като в зала бе издигнат екипът с номер 13, с който игра легендата Бойчо Брънзов, по инициатива на Фондация „Бойчо Брънзов - Стани по-добър“.

Джордан Тъкър бе най-полезен за Черноморец с 27 точки и 2 борби, а Николай Титков и Николай Георгиев добавиха по 10 точки.

Брандън Рандълф отбеляза 17 точки, 3 борби и 6 асистенции за Рилски спортист, докато Чавдар Костов и Димаджио Уигинс се отчетоха с по 14 точки всеки.