0

Д ерек Чисора е отказал предложението на Тайсън Фюри за трети мач помежду им. Британецът, който победи Кубрат Пулев в Лондон миналия месец, е отхвърлил офертата от Циганския крал, тъй като иска повече пари.

Фюри, който е  шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC), твърди, че се е оттеглил от бокса, но въпреки това негови представители са се свързали с екипа на Чисора за евентуален трети мач към края на годината. Двамата вече се срещнаха два пъти – през 2011 и 2014, като Фюри спечели и двата двубоя.

Промоутърът на Чисора – Еди Хърн, обаче потвърди, че офертата е била отхвърлена.

„Дерек имаше предложение от Тайсън Фюри. Но парите не бяха достатъчно. Не съм сигурен, че можем да видим такъв мач, но е хубаво, че Тайсън Фюри държи опциите си отворени“, каза Хърн пред Boxing Social. 

Веднага след победата в реванша срещу Пулев Чисора поиска мач с Дионтей Уайлдър. Американецът обаче категорично отказа. Фюри обаче поиска мач, като заяви, че иска да се бие с Дерек и приятелството между двамата е свършило.

„Смятам, че Дерек беше фантастичен срещу Пулев. С Чисора бяхме приятели, подкрепяхме се в мачове. Но след това той каза, че Дилиън Уайт ще ме бие. Така че Чисора може да ме целуне отзад. Ако го видя някъде, ще го ударя. Не можеш да правиш така с приятели, не можеш да подкрепяш другия боксьор“, заяви Фюри миналия месец. 

Самият Чисора заяви, че е готов за трети мач: „Към хората на Фюри – кажете кога и къде и ще съм там. Искам да с бия, мач с Тайсън би бил страхотен. Уважавам го, но ако иска да се бие с мен, да го направим. Ако не, искам Дионтей Уайлдър.“

Впоследствие обаче Чисора явно е променил мнението си и иска повече пари от Фюри.