0

С тарши треньорът на баскетболния Черноморец (Бургас) Васил Евтимов призова хората в морския град да подкрепят играчите му, които имат историческия шанс да донесат първа титла в мъжкото направление. "Акулите" елиминираха Рилски спортист на полуфинал, а сега излизат срещу Балкан (Ботевград).

Първите две срещи са в Ботевград, но третият мач е на 1-и юни в новопостроената и открита преди седмици „Арена Бургас“. 

Именно за този мач - трети в серията, Евтимов зове за подкрепа. 

Черноморец гостува на 27 и 29 май, а според регламента на шампионата с трофея ще се окичи отборът, който спечели 3 от 5-те двубоя. 

Ако не бъде излъчен победител от първите три срещи, предстоят още два мача – на 3 юни в Бургас и на 6 юни в Ботевград.

"Домакинският ни мач на 1 юни е изключително важен за нас, затова призовавам бургазлии да дойдат и да ни подкрепят в залата.  През последните години върнахме Бургас на баскетболната карта на България, а шансът за спечелването на първата ни титла ще даде криле на отбора ни за европейските турнири. 

Много ще сме горди, ако успеем да вдигнем трофея пред родната ни публика в Бургас. 

Това е малък жест за огромната подкрепа и любов, които получихме в последните ни домакински мачове", коментира Васил Евтимов, треньор на Черноморец.

Вратите на "Арена Бургас" ще отворят в 17 часа на 1 юни, като билети за мача могат да се купят от касите на новооткритата зала в деня на събитието или онлайн от Eventim.bg. 

Те ще са на цена от 7лв., като билетите за пенсионерите и учениците ще са намалени на 3 лв. 

Децата под 12 години ще бъдат допускани безплатно в залата, но с придружител. 

Организаторите на събитието са подготвили много изненади за публиката и истинско шоу на полувремето. 

На място в залата ще могат също да се закупят храна, напитки и фен артикули.

Баскетболният клуб Черноморец е основан през  1946 година, като "акулите" имат 2 спечелени купи на България през 1965 и 1975 с легендарния треньор Динко Хаджидинев. И два бронзови медала: през 1981 и 1991, когато отборът е спонсориран от Завод Булес, припомня БТА.

След кратко прекъсване,  през 2019-а година Черноморец се завръща в мъжкия елит (Национална баскетболна лига). 

От сезон 2020/2021 треньор на отбора е един от най-успешните  български баскетболисти Васил Евтимов – единственият, играл за два национални отбора на Европейското по баскетбол (Франция и България). 

Носител е на Еврокупата през 2001 г. с Maруси (Гърция), с което се превръща и в единственият български баскетболист, печелил европейски трофей на клубно ниво.

В своята спортна кариера се състезавал за университета на Майкъл Джордън  - Северна Каролина, където е с легендарните Коби Брайънт, Джърмейн О'Нийл,  Стивън Джаксън, Ричард Хамилтън и др.