0

Н аталия Стеванович поднесе една от големите сензациите на „Уимбълдън“.

Сръбкинята, №225 в света, мина през квалификациите и в първия кръг отстрани с 6:2, 6:3 финалистката от 2021-ва Каролина Плишкова (Чех). По подобие на сънародника си Новак Джокович тя похапна трева от корта. „Много бих искал заедно за опитаме вкуса“, коментира успеха й Ноле.

„Целта ми е полуфинал“, заяви смело 28-годишната Стеванович. Родената в Ниш тенисистка минала през много проблеми, но сега се радва на първата си победа в турнир от Големия шлем.

Когато била на 20, претърпяла операция заради заболяване на черния дроб. „Разрязан ми беше половината стомах. Трябваха ми две години да си стъпя на краката и още година и половина да се върна на корта. След това дойде пандемията, разболях се от шарка и двустранна бронхопневмония“, разказа сръбкинята, която като девойка приятелите наричали Надалия заради идола й Надал.

Да мине през тежките моменти й помогнал Никола Стеванович, който вече е неин съпруг и треньор. За да помага във възстановяването на любимата си, той се отказал от кариерата на състезател по водна топка.

Днес тенисистката, чието моминско име е Костич, излиза за мача от втория кръг срещу Тамара Корпач (Гер).