0

Д алас Маверикс постигна инфарктен триумф с една точка разлика в шестия мач срещу Оклахома Сити Тъндър и така спечели 1/2-финалната серия между двата тима в Западната конференция на НБА с 4:2 победи.

Домакините в "Американ Еърлайнс Сентър" се наложиха със 117:116 (23:30, 25:34, 35:26, 34:26) и така чакат победителя от сблъсъка между Денвър Нъгетс и Минесота Тимбъруулвс в следваща фаза на плейофите.

Началото на мача не предвещаваше подобно развитие. Оклахома стоеше по-добре на паркета и на полувремето имаше солидна преднина от 16 точки.

След почивката обаче Далас излезе преобразен и започна методично да стопява разликата, за да се стигне до заключителните минути, когато домакините най-накрая излязоха напред в резултата, за да изтръгнат победата буквално в последните секунди с кош от фаул на Пи Джей Уошингтън.

Лука Дончич имаше най-голяма роля за успеха на Далас, завършвайки с трипъл-дабъл от 29 точки, 10 борби и 10 асистенции. Дерек Лайвли пък направи "дабъл-дабъл" от 12 точки и 15 борби. Дерик Джоунс и Кайри Ървинг също имаха своя принос, отбелязвайки по 22 точки всеки.

За Оклахома Шай Гилджъс-Алекзандър изигра поредния си силен мач с 36 точики, което беше негов личен рекорд за плейофите. Джейлън Уилямс добави още 22 точки, а Чет Холмгрен завърши с 21.