0

В олейболистите на Дея спорт (Бургас) записаха първа победа в полуфиналната серия в Супер Волей. Воденият от Франческо Кадеду тим надделя като домакин над ЦСКА с 3:2 (13:25, 26:24, 27:29, 25:20, 15:11) в третия двубой помежду им, изигран в зала "Младост". 

Четвъртият двубой е на 12 април (петък) от 19:00 ч. в зала "Христо Ботев" в столицата, играе се до 3 победи от 5 мача.

Двамата треньори дадоха шанс за изява на почти всичките си състезатели в мача.

Георги Братоев бе на линия за Дея, след като във втория двубой не можа да се представи подобаващо поради вирус. Николай Учиков се появи на полето и с оставането си като титуляр от началото на втората част имаше важна роля за успеха. 

Александър Симеонов отново не бе в състава за ЦСКА. Александър Попов заложи на Делчо Раев като основен разпределител, но в третата част на терена се появи Владимир Станков. В игра влезе и опитният Иван Колев, който в последните срещи нямаше включвания. 

Двубоят не предвещаваше драми и обрати отначало, но с развитието на играта ставаше все по-интригуващ и напрегнат. Двата тима си разменяха волейболни аргументи, подобаващо на дерби от такъв ранг, и на огромния залог, пише bgvolleyball.com.

Най-резултатни за победителите бяха Валентин Братоев и Лукас Мадалоз с по 19 точки, с 14 завърши Николай Учиков. За съперника Страхиня Бързакович бе над всички с 25 точки, с 19 се отчете Тодор Вълчев.