0

Д енвър Нъгетс смаза 125:107 Финикс Сънс в първия мач от серията между двата отбора в полуфиналните плейофи на Западната конференция в НБА. В „Ball Aena“ в Колорадо гостите започнаха по-добре, но през втората четвърт Нъгетс се вдигнаха и на полувремето водеха с 68:51. В третата четвърт „слънцата“ върнаха малка част от пасива си, но в последната част Денвър отново вдигна оборотите и в крайна сметка при сирената за край на мача водеше с 18 точки.

Най-резултатен в мача стана Джамал Мъри. Гардът на Денвър вкара 34 точки и добави 5 борби и 9 асистенции за 37 минути на паркета. Никола Йокич също изигра много силен мач, като за 33 минути в игра той се отчете с дабъл-дабъл. За Финикс с дабъл-дабъл се отчете Кевин Дюрант (29 точки, 14 борби и 1 асистенция) за 36 минути в игра, а Девин Букър завърши срещата с 27 точки, 4 борби и 8 асистенции, но това не бе достатъчно за неговия тим да тръгне с победа в серията.

Мач номер 2 от серията между Денвър Нъгетс и Финикс Сънс е във вторник сутрин, 2 май, като срещата отново ще бъде в залата в Колорадо.