0

Б ившият професионален футболист и мениджър на националния отбор Оливер Бирхоф отново заема важен пост около десет месеца след напускането си от Германския футболен съюз (DFB). Европейският шампион от 1996 г. става консултант на отбора по американски футбол New England Patriots, похвалиха се „патриотите“.

"Американският футбол е страхотен спорт и най-доброто забавление. Аз съм голям фен на футбола от години, обичам страстта, атлетизма и вълнението на тази игра", каза Бирхоф. Германецът добави, че е "горд да бъде част от семейството на „патриотите“ в бъдеще".

Официалната му длъжност е "Бизнес съветник". Очаква се 55-годишният бивш германски национал да съдейства на Пейтриътс за офанзивата им в немскоговорящите страни. 

Когато наскоро германският национален отбор по футбол проведе тренировка на стадиона на Пейтриътс във Фоксбъро, Бирхоф бе при сънародниците си, тъй като сам бе планирал да пътува до САЩ.

Бившият нападател на Бундестима беше дълги години директор на Германския футболен съюз (DFB) и отговаряше за националните отбори и академията.
Сътрудничеството приключи след световното първенство в Катар, което се оказа пълен провал за германските национали с отпадането в предварителния кръг. 

Джен Фарън, главен маркетинг директор в Kraft Sports and Entertainment, каза: „Въпреки че New England Patriots стъпиха в Германия и други европейски страни от 2017 г., това все още е неизследвана територия за нас. 
В лицето на Оливер вече намерихме идеалния партньор да ни подкрепят в нашата стратегия за растеж в немскоговорящите страни. 

„Патриотите“ играят мач от редовния сезон срещу Индианаполис Колтс на 12 ноември във Франкфурт.