0

Б ританската сензация в тениса Ема Ръдукану се раздели с треньора Себастиян Захс докато продължа възстановяването си след трите операции, които претърпя. Ръдукану започна работа с бившия германски тенисист в края на 2022-а, а той бе петият треньор, с който си сътрудничи за по-малко от две години. 20-годишната тенисистка обяви новината в социалните мрежи.

„Наистина се радвах на треньорската работа на Себ. Жалко е, че обстоятелствата направиха невъзможно и за двама ни да продължим в момента и решихме да се разделим. Пожелавам на Себ всичко най-добро занапред“, написа Ема Ръдукану.

Британката си спечели репутацията на състезател, който често сменя треньорите си. Тя работи с Найджъл Сиърс по време на пробива си на „Уимбълдън“ през 2021 година, а после с Андрю Ричардсън за триумфа на Откритото първенство на САЩ. След това Ръдукану се обърна към германеца Торбен Белц до април миналата година, когато стартира партньорство с руснака Дмитрий Турсунов, което издържа до октомври.

Ема Ръдукану пропуска турнирите през лятото, включително „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“, след като претърпя операции на двете китки и единия глезен. Не е ясно кога тя ще може да се завърне на корта, както и кой ще бъде новият й треньор.