0

Н орвежецът Йоханес Бьо завърши сезона в биатлона, като спечели още една победа за финал в масовия старт на 15 км в канадския зимен център Кенмор.

Това беше осми успех за Бьо от 21 индивидуални старта през сезона за Световната купа, като той направи само една грешка при стрелбата и завърши с 19 точни изстрела от 20. Норвежецът спечели и малкия глобус в масовия старт, след като ден по-рано си беше осигурил вече Световната купа. Това бе негова 11 победа за сезона и общо 85 в кариерата му.

Неговият сънародник Йоханес Дале-Скиевдал завърши втори в неделя, като остана на 44,5 секунди зад победителя с две грешки при стрелбата.

Трети на 1:07,2 минута остана французинът Емилиен Жаклен, за когото това бе трети подиум от последните пет състезания. Той направи три грешки на рубежа.

В генералното класиране Йоханес Бьо вече спечели Световната купа пред брат си Тарей Бьо, като трети е Йоханес Дале-Скиевдал от Норвегия. Челната петица също се допълва от норвежци - Стурла Холм Леграйд и Ветле Сяастад Кристиансен. В масовия старт Йоханес Бьо е лидер пред Йоханес Дале-Скиевдал и Ветле Кристиансен.