0

А лександър Донски и Александър Лазаров отпаднаха на четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТР 250 Sofia Open с награден фонд 597 900 евро.

Участващите с "уайлд кард" българи загубиха от поставените под номер 1 в схемата италианци Симоне Болели и Фабио Фонини с 4:6, 3:6 за малко повече от час на корт 1 в зала "Арена Армеец". 

Донски и Лазаров започнаха добре мача и поведоха с 3:1, но Болели и Фонини взеха осем от следващите десет гейма, с което спечелиха първия сет и поведоха с 3:1 във втория. До края италианците запазиха предимството си и се поздравиха с победата в двубоя, който в дълги периоди беше много равностоен и оспорван.

В надпреварата на сингъл полякът Камил Майхжак се класира за четвъртфиналите, след като елиминира във втория кръг осмия в схемата Оскар Оте (Германия) с 4:6, 6:2, 6:4 на Централния корт.

Майхжак в София прекъсна негативната си серия от пет поредни отпадания в първи кръг на турнири от началото на юни насам, като заради слабото си представяне в последните три месеца той изпадна от топ 100 на световната ранглиста и през тази седмица заема 119-ото място.

Полякът очаква победителя от мача между номер 2 Пабло Кареньо Буста (Испания) и Марк-Андреа Хюзлер (Швейцария).

Германецът Юн-Ленард Щруф също продължи доброто си представяне в българската столица с категоричен успех над французина Юго Юмбер с 6:3, 6:1 в двубоя между двамата квалификанти.

Така германецът си гарантира първо класиране за четвъртфинал в Тура на АТР за сезона, като в него ще срещне поставения под номер 4 Лоренцо Музети (Италия).

Снощи италианецът беше близо до отпадане във втория кръг в мача срещу Лазаров, но успя да стигне до обрат след 6:7(5), 7:6(8), 6:2, въпреки че българинът сервираше за мача при 6:5 гейма във втория сет, а при 5:4 точки в тайбрека имаше два поредни сервиса, но не се възползва.