0

Ч арлз Оливейра влезе в историята на UFC по нежелан за него начин. Той стана първият боец в сериите, който губи титлата си на кантара. Бразилецът се готвеше за защита на пояса си в лека категория срещу Джъстин Гейджи в главния мач на UFC 274 във Финикс (САЩ). Оливейра обаче не успя да влезе в категорията. Той тежеше 70.5 кг, с 200 грама повече от лимита в категорията. Оливейра получи един час, за да влезе в категорията, но не успя. 

„Аз влязох в категорията – и вчера, и днес. Невероятно е, че се случва нещо такова. Стъпих на същия кантар преди официалното премерване и нямаше проблем. Още откакто съм в тази категория, влизам в нея още в четвъртък и никога не е имало проблем на кантара в петък. Направих всичко възможно. Качих се на кантара, показа, че съм отгоре, махнах си шортите, отново същото тегло – как става това?“, каза Оливейра.

Мачът за титлата все пак ще се проведе, но шанс да я спечели ще има само претендентът Джъстин Гейджи. Ако Оливейра все пак спечели мача, поясът ще бъде овакантен. До момента подобно нещо не се е случвало в историята на UFC. 

Гейджи се закани, че така или иначе ще победи Оливейра и ще му вземе пояса: „Единственото, което виждам, е как той ще бъде приспан.“

В същата гала ще участва и Благой Иванов, който ще бъде в един от подгряващите мачове. Българинът се завръща в клетката след почти 2-годишно отсъствие заради контузии. Багата ще се изправи срещу Маркос Рожерио де Лима. Иванов загуби по точки последните си две срещи и заяви, че този път няма да чака решение на съдиите и ще се опита да приключи мача по-рано.