0

В алентина Георгиева и Теодор Трифонов се класираха за финалите съответно на прескок и на земя на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Възпитаничката на Филип Янев спечели квалификацията с обща оценка от двата прескока 13,575 точки (първи прескок 13,600 точки и втори прескок 13,550 точки).

"Чувствам се доволна от прескоците, които направих. Допуснах леки грешки на първия прескок, но доволно мина. Във финала напрежението ще бъде по-голямо. Ще се опитаме да го избегнем максимално. Още малко ще се напънем и ще стане. Треньорът ми има леки забележки, но като цяло е доволен. На тази Световна купа определено има конкуренция, доста голяма. В сравнение със Световната купа в Баку тук има конкуренция, а аз ще играя четири уреда. Земята, стига да я изиграя, тъй като имам контузия в глезените, ако издържат, ще се надяваме на висока оценка и на този уред", каза Валентина Георгиева.

В пресявките на земя Теодор Трифонов завърши с пети резултат. Състезателят на Дмитрий Николов беше оценен с 13,800 точки, което му позволи да попадне сред осемте най-добри на този уред.

"Доволен съм, най-вече от изиграването си. Това е първият ми финал на Световна купа при мъжете. Още по-ценно е, че е пред родна публика, у дома. Имах очаквания да се класирам за този финал, защото на земя бях най-подготвен. Най-високата ми начална оценка е именно на земна гимнастика. Надявах се до последно, изиграх си и се случи", каза Теодор Трифонов.

Днес в квалификациите отпаднаха братята Исус и Христос Маринови на халки, на земя и на кон с гривни Йордан Александров, на кон с гривни Теодор Трифонов и на смесена успоредка Валентина Георгиева.

Утре състезанието в Двореца на културата и спорта продължава с квалификациите на прескок, успоредка и висилка при мъжете, както и на земя и греда при жените.

Началото е от 14.00 часа. Входът за зрителите е свободен.