0

Д ве победи и една загуба регистрираха днес българските тенисисти в квалификациите на Ролан Гарос.

Димитър Кузманов вече е само на победа от участие в основната схема на Откритото първенство на Франция по тенис. Националът на България постигна втората си победа в Париж. Днес Мико се наложи с 6-3, 3-6, 6-3 над 20-годишният Флавио Коболи от Италия, който е №153 в света. Срещата продължи 1 час и 53 минути. За влизане в основната схема на "Ролан Гарос" Кузманов ще играе срещу №203 в световната ранглиста Сантяго Родригес Таверна от Аржентина.

Първата ни ракета при жените Виктория Томова също се класира за III кръг на квалификациите на Ролан Гарос. Първата ракета на България победи с 2:6, 7:5, 6:0 Марина Мелникова.

27-годишната Томова допусна два пробива в първия сет и изостана в резултата. Във втората част руската тенисистка поведе уверено с 5:1, но българката се поздрави с успех в следващите 12 поредни гейма и се класира напред след обрат.

Марина Мелникова допусна 40 непредизвикани грешки в двубоя, продължил точно два часа.

За влизане в основната схема на "Ролан Гарос" Виктория Томова ще се изправи срещу Олга Данилович (Сърбия) или Симона Валтерт (Швейцария).

Изабелла Шиникова загуби във втория кръг на квалификациите на Откритото първенство по тенис на Франция. Втората ракета на България загуби с 6:2, 0:6, 3:6 срещу Валентини Граматикопулу след 112 минути.