0

Б оксовата галавечер в София, чиято кулминация е срещата за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) между Кубрат Пулев и украинеца Ихор Шевадзуцкий, започна с победи за българските боксьори.

В първия мач от програмата Слави Хараламбов се нуждаеше от броени секунди, за да постигне успех. В двубой в супер полусредна категория той нокаутира още в първия рунд хърватина Ермин Сали. Така той вече има две победи в два мача на професионалния ринг.

Победа, само че по точки, записа и Кирил Русинов. Доскорошният национал на България спечели в шеструндов мач в същата категория срещу Венхар Хазири от Косово. Българинът имаше предимство през целия мач и нямаше никакъв проблем да убеди съдиите и публиката, че е по-добрият боец на ринга. 

За 25-годишния Русинов успехът е трети в три мача при професионалистите. 

В друг мач от програмата супер лека категория турчинът Керем Йозмен победи също с единодушно съдийско решение босненеца Марко Дмитрович. Световният вицешампион за 2021 година при аматьорите нямаше проблеми и записа изразителен успех, макар Дмитрович да остана на крака до края на срещата.

За Йозмен победата е четвърта в четири мача на профи ринга.

Легендарният Христо Стоичков също е в „Арена София“ за боксовата галавечер с участието на братя Пулеви.

Носителят на „Златната топка“ зае своето място и нямаше как да остане незабелязан. Веднага при него дотичаха футболни фенове, за да го помолят за снимка. Кубрат и Тервел Пулеви излизат след 22:00 часа за своите мачове съответно срещу Игор Шевадзутский и Роли Ламбърт.

По-рано през деня Стоичков призова във Facebook най-добрите ни професионални боксьори да бъдат подкрепени:

„Всички да бъдем обединени като в един юмрук и да подкрепим Кубрат и Тервел! С вас сме, момчета! Искам цялата зала да пее като един "Мила родино", написа Камата.


Ето и цялата програма на галавечерта в "Арена София":

1. Ермин Сали (Хърватия) - Слави Хараламбов (България) - супер полусредна категория, четири рунда, победа за Хараламбов с нокаут в първия рунд

2. Керем Йозмен (Турция) - Марко Дмитрович (Босна и Херцеговина) - супер лека категория, четири рунда, победа за Керем Йозмен с единодушно съдийско решение

3. Венхар Хазири (Косово) - Кирил Русинов (България) - супер полусредна категория, шест рунда, победа за Кирил Русинов с единодушно съдийско решение

4. Милан Савич (Сърбия) - Даниел Асенов (България) - лека категория, четири рунда

5. Анхел Адриан Баросо (Венецуела) - Петър Драганов (България) -  супер полусредна категория, осем рунда

6. Дерик Осази (Великобритания) - Жоел Хулио (Колумбия) - супер средна категория, осем рунда

7. Роли Ламбърт (Камерун) - Тервел Пулев (България) - полутежка категория, осем рунда

8. Ихор Шевадзуцкий (Украйна) - Кубрат Пулев (България) - тежка категория, десет рунда