0

Д вукратният шампион на турнира Sofia Open Яник Синер (Италия) стигна до полуфинал, след като победи австралиеца Александър Вукич с 6:2, 6:3 за час и 20 минути на корта. Така младият италианец, който изглежда основен фаворит за трета титла след отпадането на Григор Димитров, утре ще играе с победителя от мача Холгер Руне – Иля Ивашка.

„Със сигурност беше тежък мач. Трябваше да бъда внимателен със сервисите, защото той ги прави много добре. Понякога моят начален удар беше добър, понякога – не. Благодаря на хората, че дойдоха и атмосферата е хубава тук. За мене това е специално място, специален турнир. Но очаквам утре да бъде още по-трудно с много тежък съперник“, заяви в интервюто от корта Синер.

В началото Вукич създаде доста проблеми и още в първия гейм имаше четири възможност за пробив, но не успя да завърши нито една. Двамата си взимаха подаванията до 3:2, когато водачът в схемата Синер успя да пробие на 15, а след това направи и още един пробив за 6:2 и 1-0 сета.

Втората част беше още по-лесна за фаворита, тъй като дръпна с 3:0 гейма, след това и с 4:1. Вукич, който има два полуфинала през сезона, върна един пробив за 4:3, но нямаше сили за нищо повече.

По-рано днес за полуфиналите се класирана и друг италианец - Лоренцо Музети, който изрази желание да се срещне със Синер на финала.