0

Н овак Джокович завърши с победа участието си в груповата фаза на Финалите на АТП в Торино.

В третия си двубой от Зелената група водачът в световната ранглиста по тенис надигра поляка Хуберт Хуркач със 7:6(1), 4:6, 6:1 след 2 часа и 3 минути игра. 

Успехът обаче не гарантира място на сърбина на полуфиналите, като за тази цел той ще трябва да изчака развитието и на късния мач между италианеца Яник Синер и датчанина Холгер Руне.

Синер, благодарение на загубения от Джокович сет срещу Хуркач, вече няма как да бъде изместен от едно от първите две места в групата и се класира за полуфиналите. 

Ако италианецът победи Руне, с него напред ще продължи и Джокович. 

При победа на Руне обаче, без значение от резултата, в полуфиналите ще играят датчанинът и италианецът, а Джокович ще отпадне.

Двубоят в "Пала Алпитур" в Торино определено не се разви по вкуса на Джокович, който чак в третия сет намери лек за бомбите, които двуметровият Хуркач пращаше от сервис. 

В първия сет на двубоя пред нито един от двамата тенисисти не се откри възможност за пробив, но в тайбрека сърбинът бе по-настоятелен и се наложи със 7:1 точки.

Джокович обаче загуби концентрация за момент в средата на втория сет и допусна да бъде пробит. 

Точно тогава той направи и единствената си двойна грешка в мача, която бе точката, с която Хуркач пробив.

Полякът, който завърши мача с общо 24 аса, успя да затвори сета, като премина през само един критичен момент, в който трябваше да отрази две точки за пробив.

В третия сет и двамата тенисисти изглеждаха много по-освободени, като това важеше с пълна сила за сърбина, който направи два пробива, спечели последните пет гейма, а с това и мача.

Джокович завърши срещата с шест аса, 23 печеливши удара и само шест непредизвикани грешки. 

Хуркач, за когото това бе първи и последен мач в Торино, след като влезе като смяна на мястото на контузения Стефанос Циципас, постигна 37 печеливши удара и направи 16 непредизвикани грешки.

Източник: БТА