0

Н овак Джокович е готов да преследва нова титла от Големия шлем, въпреки че завоюва своята 23-а мейджър купа миналия месец на "Ролан Гарос". Сърбинът каза, че вече гледа към номер 24 на "Уимбълдън", където е шампион от миналата година.

Сърбинът изпревари Рафаел Надал по титли от Шлема, когато завоюва Откритото първенство на Франция и въпреки че неговият стар испански съперник няма да играе тази година поради контузия, Джокович няма планове да се отпуска.

36-годишният сърбин завоюва последните четири титли от "Уимбълдън" и при още една ще изравни рекорда на Роджър Федерер от осем трофея при мъжете в турнира. Освен това сега той е само на една титла зад легендарната Маргарет Корт, която спечели рекордните 24 титли от Големия шлем.

"Не се чувствам по-спокоен, честно казано. Все още се чувствам гладен за успехи, за повече титли от Големия шлем, повече постижения в тениса", каза Джокович пред репортери.

"Докато имам този стремеж, знам, че мога да играя на най-високо ниво. Ако това намалее, тогава предполагам, че ще трябва да се изправя пред различни обстоятелства и да имам различен подход. Засега все още съм ок. Няколко дни след "Ролан Гарос" вече мислех за подготовката за трева и какво трябва да се направи. Тенис сезонът е такъв, че всъщност не ти дава много време за размисъл или удоволствия", добави той.

Джокович каза, че въпреки че се гордее с историческото си постижение, животът на професионалния тенисист изисква определен манталитет и интензивност, а той иска да спечели колкото се може повече турнири от Шлема преди тялото му да откаже да издържа повече.

"Ако наистина искате да имате шанс и да се борите за повече титли от Шлема, трябва да поддържате тази концентрация и отдаденост. Искам да се опитам да използвам всяка възможност от Големия шлем, която имам на този етап, когато се чувствам добре в тялото си, чувствам се мотивиран и играя много добър тенис, за да се опитам да спечеля повече", допълни той.

Джокович не се притеснява от факта, че ще бъде втори поставен тази година на "Уимбълдън". 20-годишния испанец Карлос Алкарас в момента е номер 1 в света след първата си титла на трева в Куинс.  

"Мисля, че за неговата възраст е впечатляващо всичко, което той прави. С екипа си, разбира се, той има Хуан Карлос Фереро, бивш номер 1 в света, в щабаа си, който може да го напътства и наставлява. За мен не е нужно да имам Карлос или някой друг, за да намеря този допълнителен стремеж и мотивация, когато играя на турнири от Шлема, защото знам, че трябва да спечеля седем мача, за да завоювам титлата", заяви сърбинът.

Джокович ще започне защитата на титлата си от "Уимбълдън" срещу 67-ия в ранглистата Педро Качин (Аржентина) в понеделник.