0

Н овак Джокович е станал шампион на Australian Open с 3 см разкъсване в сухожилие в лявото си бедро. Това обяви директорът на турнира Крейг Тайли. Джокович игра с превръзка на крака, не тренираше в почивните си дни, а до мача с Григор Димитров в третия кръг взимаше по няколко медицински прекъсвания заради травмата.
Фенове се усъмниха дали сърбинът е контузен наистина, но Тайли потвърди, че травмата е истинска и е видял снимка от скенера. 

„Никой не може да се съмнява в атлетизма. Той имаше 3-сантиметрово разкъсване в бедрото. Видях снимката от скенера, докторите казват истината. Имаше много спекулации дали контузията е истинска, трудно е да се вярва какво може да правят тези играчи с такива контузии. Той е забележителен, да се справи така показва изключителен професионализъм“, каза Тайли. 

Джокович заяви, че хората са говорили без да знаят истината и той ще я покаже. Сърбинът заяви, че се съмняват само в негови контузии, но не и на съперниците му. В Мелбърн Джокович взе 10-ата си титла на Australian Open и общо 22-а в Големия шлем.