0

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел (Великобритания) беше най-бърз във втората свободна тренировка преди състезанието за Гран При на Мексико във Формула 1. Времето му е 1:19.970 минути, като изпревари Юки Цунода с Алфа Таури с 0.828 секунди. Трети е Естебан Окон от отбора на Алпин с пасив от 1.207 секунди.

Тренировката ще се запомни с катастрофата на Шарл Льоклер и неговото Ферари, както и с факта, че повечето отбори я използваха като тестово каране на новите гуми за сезон 2023.

Австралиецът Джак Дуън, който е син на мотоциклетната икона Майк Дуън, направи своя дебют във Формула 1 в днешната тренировка. Той излезе на пистата с болид на Алпин, но за него опитът беше прекалено кратък, тъй като се оказа, че има проблем в двигателя на автомобила.

Този сценарий се повтори с още един наследник на голямо име – Пиетро Фитипалди излезе да кара за отбора на Хаас, но подобен проблем прекрати опита му.

И двете тренировки днес в Мексико Сити приключиха по-рано от предвиденото, като втората спря заради червен флаг за удар на Чжоу Гуаню с неговата Алфа Ромео.

Льоклер също катастрофира, като това стана на седмия завой, забивайки се в предпазните мантинели.

Откакто спечели две от първите три състезания за сезона, сезонът постепенно тръгна надолу за Льоклер до точката, в която шансовете му за световен шампионат бяха официално прекратени от Макс Ферстапен на Гран При на Япония четири кръга преди края на сезона.

Първата сесия днес беше повече от добра за Ферари, но при втората пилотът от Монако дори не достигна половината, преди да се завърти на левия завой 7 и да удари бариерата, повреждайки сериозно задната част на F1-75 и изваждайки червените флагове.

Източник: БТА