0

М ного щедър и учтив, когато бие, Новак Джокович показа и тъмната си страна в отчаянието и безсилието си дори да запише пробив в полуфинала в Мелбърн срещу Яник Синер. 

Камерите записаха как едва сдържащият яда си сърбин удря с ракетата си един от микрофоните край корта зад гърба на съдията при смяна на игрищата, което му донесе много критики в социалните медии от феновете.

В шестия гейм от последния четвърти сет при 4-1 за Синер и сервис за Джокович, той се заяде и с рефера на стола: „Ще кажеш ли нещо или ще продължиш да мълчиш?“, подхвърли му на английски Ноле, докато тупкаше топката преди сервиса си. „Чакаме играта“, отвърна безстрастно съдията. „А искаш ли чаша чай, за да се отпуснеш малко?“, продължи иронично Джокович, който спечели гейма, за да намали аванса на Синер 2-4.

Пред журналистите в залата Джокович обобщи представянето си в Мелбърн, като поздрави Яник Синер, и предупреди своите критици да не бързат да го погребват за големия тенис.

"Синер сервира много добре, с много точност, беше му лесно да започне разиграванията. Има много неща, които направих днес и от които не съм доволен.

Ретурът ми не беше добър, но също и движението, форхендът, бекхендът. Той доминираше на свой сервис. Той направи перфектен мач", призна Джокович.

"Той удряше топката силно, играеше бързо, обича да е агресивен. Мисля, че сервисът му е много по-добър. Много добре намира празните зони и е подобрил и скоростта на ударите си. Сервира много прецизно. Много и силен ментално - много е спокоен и премерен, но мисля, че досега имаше трудности да печели големите мачове.

Това се променя. Има и отличен екип с Дарън Кейхил. Ще има отлична възможност да спечели първия си турнир от Големия шлем", смята шампионът.

"Продължавам да имам големи цели за другите турнири от Големия шлем, за Олимпийските игри, за другите турнири, на които ще играя. Само началото на сезона е.

Щеше да бъде невероятно да спечеля тук, но… Не изиграх този турнир по моите стандарти, но това не означава, че това е началото на края, както ще кажат някои. Ще видим какво ще стане през сезона", предупреди сърбинът.

"Имам основания да съм горд с това, което съм постигнал в Австралия. Серията ми трябваше да спре все някой ден. Дадох всички предвид обстоятелствата.

Мелбърн е много специален град за мен, това е любимият ми турнир от Големия шлем. Надявам се, че ще имам възможност да се върна и да играя поне още веднъж, за да си припомня хубавите усещания", завърши Новак Джокович.