0

Г олям е резилът за елитен международен рефер от баскетболната Евролига, който бе закован как краде парфюм от фришопа на летището „Тесла“ в Белград. 

И всичко това за някакви си 221 евро, колкото струва въпросният флакон парфюм Tom Ford, става ясно от публикации в социалните медии за гафа на 49-годишния Матей Болтаузер.

Охранителните камери на летище „Никола Тесла“ надлежно го заснеха как словенският рефер слага небрежно в джоба си парфюм, оценен на 221 евро в Duty Free на летището.

Картинката е от 5 декември 2023 г., когато реферът пътува до сръбската столица за мача между местния Партизан и Монако от баскетболната Евролига.

Болтаузер, който беше посрещнат от агенти по сигурността на летището, си призна всичко.

Мат Янинг, бивш играч на Баскония и Масреса, бе един от малцината, които не влязоха в положението на словенеца. В публикация в Х (бивш Туитър) той изригна: „Този краде от години! Евролигата има много страхотни рефери, но този определено е най-зле от всички и не е трудно да погледнете и разберете защо“.

Евролигата взе отношение по въпроса със съдията, който беше един от асистентите, които ръководиха първия плейофен мач между Панатинайкос и Макаби преди няколко дни. 

Образувано е дисциплинарно производство срещу Болтаузер и е събрало цялата информация за случилото се.