0

Н а двойки Даниел Евънс и Нийл Скупски донесоха решаващата победа на Великобритания с 2:1 срещу Франция на финалите в Манчестър на Световната група на турнира за Купа "Дейвис". 

Така британците се класираха за четвъртфиналите в Малага заедно с отборите на Италия, Канада, Сърбия, Австралия, Чехия, Финландия и Нидерландия.

Евънс и Скупски спасиха четири мачбола по пътя към драматичната победа над французите Никола Маю и Едуар Роже-Васлен с 1:6, 7:6(4), 7:6(6) за 2:48 часа.

Пред родна публика в Манчестър, на сингъл Евънс победи Артур Филс с 3:6, 6:3, 6:4, а Камерън Нори загуби от Юго Юмбер със 6:7(5), 6:3, 5:7 за 2:46 часа. 

"Не знам как спечелихме тази битка, страхотна битка. Невероятни усилия от страна на Дан да излезе и да спечели този мач с мен. 

Първият сет не беше много добър. Дан спаси три точки в третия сет. Останалото е история и ние заминаваме за Малага", каза Скупски след срещата.

Великобритания, която за последно спечели Купа "Дейвис" през 2015 година, продължи към четвъртфиналите, които ще се играят в испанския град от 21 до 26 ноември.

Италия също си осигури място в последните осем, като победи Швеция с 2:1 успеха, за да грабне второ място в група "А" зад защитаващия титлата си Канада.

Другите нации, които продължават в следващата фаза на турнира, са Сърбия с Новак Джокович, Канада, Чехия, Финландия и Нидерландия.

Жребият за четвъртфиналите ще се тегли във вторник в Лондон.