0

Е лвира Краснобаева е втора във временното класиране за многобоя след изпълненията с обръч и с топка, а Ева Брезалиева е пета след първите две групи на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Стабилна игра показаха и двете българки на килима. Със сбор от 69.750 точки (35.950 на обръч и 33.800 на топка) Елвира Краснобаева е временно втора. Ева Брезалиева има актив от 66.750 (33.150 на обръч и 33.600 на топка) и се нарежда пета до момента.

Водач във временното класиране е световната шампионка Дария Варфоломеев (Германия) със 71.200 точки, трета се нарежда италианката София Рафаели с 68.300, а четвърта е другата представителка на Германия - Маргарита Колосов с 67.400.

Четири от четири възможни финала за България в края на първия състезателен ден. Елвира Краснобаева си осигури място на финалите с първи по сила резултат на обръч и четвърти на топка. Ева Брезалиева влиза във финала на топка с пети резултат, а на обръч със седми по сила.
 
Утре предстоят съчетанията с бухалки и с лента, след което станат ясни призьорките в многобоя и финалистките на отделните уреди. В надпреварата при жените участват 53 гимнастички.

Съдия за България в индивидуалната надпревара е Християна Тодорова, която днес е в панела за артистичност на топка.

По-късно тази вечер своето участие ще започне и ансамбълът на България. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева ще покажат съчетанието си с пет обръча.

Източник: БТА