0

Л егендата на американския футбол Том Брейди и неговият тим Тампа Бей Букъниърс постигнаха победа с 21:16 над Сиатъл Сийхоукс на стадиона на Байерн Мюнхен „Алианц Арена“. Първият мач от редовния сезон на Националната футболна лига (NFL), игран в Германия, бе посетен от 69 811 зрители.

Тимът на 45-годишния куотърбек, който отскоро е в отбора на ергените след развода си с Жизел Бюндхен, се възползва от неговите пасове за първите два тъчдауна в Германия.

След колеблив старт на сезона, това беше втора поредна победа за Buccaneers и отборът на треньора Тод Боулс консолидира преднината си в NFC South. Seahawks допуснаха първата си загуба след четири поредни победи.

С десанта в Германия NFL преследва целта да спечели повече привърженици за американския футбол в страната.

Офанзивата в Мюнхен продължи с дни, а четири часа преди началото на мача в 15:30ч. в неделя десетки хиляди препълниха еспланадата пред стадиона на FC Bayern. 

Сред зрителите на стадиона бяха спортни звезди като тенисиста Александър Зверев или футболните национали на Германия  Томас Мюлер и Серж Гнабри.

Мачът беше първият от поне още три, които ще се играят последователно в Мюнхен и Франкфурт до 2025 г. Каролина Пантърс, Ню Инглънд Пейтриътс и Канзас Сити Чийфс, които си сътрудничат с Байерн Мюнхен, вероятно също ще бъдат там. Тези три клуба и Тампа Бей имат изключителните маркетингови права за Германия.