0

Т реньорът на Григор Димитров - Дани Валверду, разкри тайната на възраждането на българския тенисист. 

Ключът към успеха му не е само в любовта с Мадалина Геня, а промяната в някои навици. Валверду говори пред сайта tennisfever.it. Той споделя, че по време на престоя си в Лондон за участието на „Уимбълдън“ Гришо е наел къща за целия екип. Всеки ден той се събуждал в 7:30 часа, закусвав и в 9:30 вече бил на корта или в залата за тренировка.

„Отиваме в кино залата всички заедно, гледаме тенис и така релаксираме. За щастие имаме личен готвач и в 19:30 часа вечерята е готова. В 21:30 часа всеки се връща в стаята си. Всеки ден трябва да е като предишния. Опитваме се нещата да бъдат спокойни и да се повтарят по възможност", разказва венецуелецът.

„С Григор е много важно да го накараш да разбере колко е важно да остане концентриран върху това, което се случва в неговото поле. Върнахме се към основите, за да си възвърне изгубената увереност“, допълни Валверду. 

На „Уимбълдън“ Гришо стигна до 1/8-финал, където беше отстранен от Холгер Руне с 3:6, 7:6(6), 7:5(4). Преди това той отстрани три съперника без да загуби сет.